Cykeltak / Cykelställ med tak

cykellställ med tak, cykeltak

Cykeltak och cykelskydd för offentlig miljö

Ett cykeltak för offentlig miljö ska inte bara vara stilfullt och robust, utan också platsbesparande och enkelt att bygga ut.

Varje cykeltak från Finbin är konstruerat och formgivet utifrån det nordiska tänket Form follows function. Formgivningen utgår främst ifrån användarens behov. Våra cykeltak för offentlig miljö tillverkas på vår fabrik utanför Tammerfors i Finland. Alla cykelställ från Finbin passar till våra cykeltak.

Våra cykelskydd ger fri sikt och säkrar upp omgivningen. Cykelskyddens modularitet gör att de enkelt kan sättas ihop till en lång rad av cykeltak.

Cykelställen och cykeltaken från Finbin är CE-märkta.

ViVa Vivid är ett stilrent och elegant cykelskydd med obehindrad sikt mot omgivningen.

Cykelskyddets standardlängder är 2,7m, 4m, 5,3 m , 6,6m , 7,9m, 9,2 m etc. meter. Tack vare sin modularitet kan Vivid även byggas ut.

Den dubbelsidiga modellen av Viva Vivid har plats för en mängd cyklar, men den yta som krävs för montering är betydligt mindre än täckningsytan. Vivid går att få med ett grönt tak.

Modulär Vario 1 har ett skärmtak som är 2,5 meter djupt och fyra meter brett och skyddar åtta cyklar. Som cykelställ passar bågställ som stöttar cykeln framdäck eller ramställ av bockat rör. 

Den dubbelsidiga modellen av Vario är 3,6 meter djup och passar som skydd för 16 cyklar. Stomdelarna i Vario-cykelskydden tillverkas av pulverlackerat stål. Taket består av polykarbonat. Tack vare sin modularitet kan detta cykelskydd byggas ut efter era behov.

Cykelskyddet ViVa Akva skymmer inte trafiken runtomkring. ViVa Akva har plats för 10 cyklar. ViVa Akva-cykelskydden går nu att fås med en högklassig glasliknande polykarbonatskiva från Hammerglass®.

Basic är ett cykelskydd som verkar lätt och luftig. Basic-väderskydden kan enkelt sättas ihop till mångsidiga cykelparkeringar. Basic skymmer inte trafiken runtomkring. Ett Basic-skydd räcker för parkering av 10 cyklar. 

Cykeltak som står i många år

Ett cykelställ med tak är en betydande investering, som framför elegans kräver stabilitet. Vi på Finbin prioriterar kvalitet framför kvantitet, då vi vill att de produkter vi säljer faktiskt ska kunna motstå tidens tand. Hårda vindar och vintrar ska bita i cykelskydden. Stekande sol och nederbörd kommer att pröva ytskiktet. Dessa saker är inte något du ska behöva oroa dig för.

Vi tar vår populära modell Viva Vivid som exempel. Stomme består av kraftiga rör som förbehandlas med zinkprimer. Därefter sker en dubbel pulverlackering för att ytan ska stå emot korrosion. Stommen består av kraftiga rör av pulverlackerat stål, därefter behandlat med zinkprimer. Taket är av polykarbonat, som ger fri sikt och släpper in ljus samtidigt som det skyddar cyklarna. Cykelskyddet sätts därefter fast i ett betongfundament eller i underlaget. En finsk produktion till 100%.

Återvunnet stål och lokal produktion

Vi strävar efter att en så stor del som möjligt av det vi producerar är återvunnet. Stål är det vi arbetar med mest, vilket antingen kan produceras miljövidrigt eller mycket skonsamt. Traditionell ståltillverkning släpper ut stora mängder koldioxid, vi på Finbin försöker dock kringgå detta otrevliga faktum genom att använda återvunnet stål.

Stål är ett av världens mest återvunna material, med anledning av att det kan återvinnas nästan hur många gånger som helst utan att det tappar sina egenskaper. Nedan följer en översikt på de olika typer av stål vi använder i cykelställen med tak.

  • Stål. Består huvudsakligen av järn och en liten andel kol. Det används brett inom olika industrier och konstruktioner.

  • Konstruktionsstål. Konstruktionsstål används främst inom byggindustrin för att skapa strukturer som balkar, pelare och ramverk. Dessa stålsorter är utformade för att erbjuda hög hållfasthet och hållbarhet.

  • Galvannealing. En process där stålet först förzinkas och sedan utsätts för en värmebehandling. Detta resulterar i en legering av zink och järn på metallytan, vilket ger ökad korrosionsbeständighet. Färgytan blir mycket hållbar.

  • Magnelis®. Denna beläggning ger ett effektivt skydd mot korrosion och ger även självläkande egenskaper vid skador. Magnelis används ofta i krävande miljöer utomhus där hög korrosionsbeständighet behövs.

Alla dessa stålkonstruktioner, tillsammans med våra övriga produkter, konstrueras i vår fabrik i Tammerfors. Detta möjliggör att vi kan ha full kontroll över alla element i produktionen, samtidigt som transportsträckorna minskar vid leveranser till nordiska länder.

Ett brett utbud av olika cykelskydd

Vi har i många år, med ett visst mått av stolthet, kunnat erbjuda ett unikt utbud av tak till cykelställ. Här finns många olika modeller med olika syften för er som kommun, bostadsrättsförening eller dig som fastighetsägare.

Välj mellan Basic, Viva Akva, Viva Vivid och Vario. Vi har också designat våra cykeltak och cykelställ efter visionen att de ska vara modulära för olika längder och bredder. 

För att ta grönt tänkande till en ny nivå går det att få cykeltaket Vivid med grönt tak.  Sedumtaket binder 50-80% av nederbörden, vilket minskar belastning av vatten mot taktäckningen.

Garanti för tak & specifika produkter

För att ytterligare öka trygghetskänslan för dig som kund, får du ta del av några fördelaktiga garantier. Samtliga produkter från Finbin omfattas av en 24 månaders garanti för material och delar. 

Specifika komponenter, såsom träytor, lås, gångjärn och gasfjädrar, täcks av en 12 månaders garanti. Vi vill att du tillsammans med Finbin kan förlita dig på hög kvalitet, estetik och långvarig hållbarhet.

Att underhålla stålkonstruktioner

För att öka livslängden på metallytor är regelbundet underhåll avgörande. Pulverlackerade ytor kan enkelt rengöras med vatten, medan rostfritt stål kräver speciella rengöringssprayer. Utsätts metallen för gatu- eller havssalt är rengöring nödvändig för att förhindra korrosion.

Rostfritt stål kan, trots sitt namn, drabbas av ytrost. Ska du ta bort detta bör du undvika slipmaterial eller verktyg av stål. Om det uppstår skador på målade metallytor rekommenderar vi användning av en alkydbaserad målarfärg.

Cykelställ med tak - kommuner & fastighetsägare

Vi på Finbin har sedan 1945 arbetat oss in i stadsbilden i många nordiska städer. Med papperskorgar, utomhusmöbler, cykelställ och tillhörande tak riktar vi oss till dig som fastighetsägare, er som kommun eller bostadsrättsförening. 

Ta del av kvalitativa, lokalt producerade lösningar för offentliga platser idag! Hör av dig om du har några frågor, eller vill ha ett offertförslag.

Det finns 6 produkter.

Visar 1-6 av 6 objekt

Aktiva filter