Cykelställ

Cykelställ designat på cyklistens villkor

Ett cykelställ där även cyklar med olika stora däck står stadigt – men bromsskivorna, ytorna och framgaffeln rör inte vid metallytan. Ett cykelställ för enkel fastlåsning i cykelramen. Som tillägg en säker stil samt material som garanterar en lång livslängd.

Vägen till ett perfekt cykelställ har varit lång. De första cykelställen från Lehtovuori syntes i gatubilden i Finland redan 1945. Under resans gång har våra formgivare lärt sig mycket. Nu kan vi stolt presentera vårt cykelställssortiment som har tagits fram på cyklisternas villkor.

Vår senaste och mest populära modell är CubiQ, där formgivaren Henri Sydänheimo och konstruktören Yrjö Ojanen närmade sig cykelförvaring från ett helt nytt perspektiv – tillsammans med cyklister.

Vi erbjuder cykelställ för offentliga miljöer i olika utföranden. Cykelställen kan bultas fast, gjutas ned, fästas i våra väderskydd eller fås som väggmonterat.

Cykelställ

RAMLÅSNING

Det nya CubiQ är ett elegant cykelställ som utan att skämmas kan synas på innergården eller framför ett köpcentrum.

CubiQ fungerar också utmärkt som cykelställ för fatbikes.

U2 är ett stadigt och robust ställ för fastlåsning av cykelramen. U2 används ofta vid skolor, tågstationer och busstationer.

Den givna stilvirtuosen i sin kategori. Fipo är ett smidigt och stadigt cykelställ för ramlåsning och fungerar även som pollare och körhinder. Fipo tar liten plats men ger möjlighet till fastlåsning av två cyklar. 

Med hjälp av Fipo-cykelpollare kan man avgränsa områden. De kan bultas fast i underlaget och tas loss när det behövs för underhållet.

En stödjande parkeringspelare för cyklar. Grundelementet är en stålsvetsning som en gummilist är fäst vid.

Detta cykelstativ är utformat så att en cykel står stabilt och stabilt. 

Weldi håller sin funktion när det används i offentliga utrymmen, i cykeltakar eller utanför dem. 

Velone cykelstativ möjliggör parkering av alla typer av cykel från båda sidor. Träskivorna skyddar färgen på de parkerade cyklarna. 

Cykelpollare

Framställt i kraftigt plattstål 10x50 och rundstål ø10.

Sandwich - Ett stödsystem för cyklar

Grundelementet är en stålsvetsning som en gummilist är fäst på. Gummilisten skyddar en cykelram från dess eventuella skador.

TRADITIONELLA CYKELSTÄLL

Klassikern - Ett cykelställ med plats för 4–12 cyklar

Frågar man vem som helst vad de tänker på när de hör ordet cykelställ är svaret garanterat modellen Classic. 

Ett mer traditionellt cykelställ finns inte – förutom att vår klassiker innehåller förbättringar jämfört med ursprungsmodellen, till exempel att bågarna är vinklade en aning åt höger.

Treo - Cykelställ för mark- eller väggmontering

Med Treo-cykelställ kan du enkelt skapa en cykelparkering i den storlek du behöver. Treo är enkla att bygga ihop till en lång rad. 

Treo finns både som enkelsidigt, dubbelsidigt samt för väggmontering.

ANDRA CYKELSTÄLL OCH ELSKOTERSTÄLL

Den unika Holländska uppfinningen sparar utrymme. Samtliga lyftanordningar passar för alla typer av cyklar – från racer till mountainbike.

Tvåvånings cykelställ är platsbesparande och fungerar lika bra inomhus som utomhus.

En enkel robust krok för att hänga upp cykel på vägg.

Sparkcykelstället CubiQ e-scooter fungerar som parkeringsplats för både elsparkcyklar och traditionella sparkcyklar. Dessutom kan sparkstället kombineras som en sömlös del av CubiQ-cykelställen, vilket resulterar till en stilfull parkeringslösning för två slags fordon.

Cykelställ - med erfarenhet & innovation

Hos oss hittar du några av marknadens mest prisvärda cykelställ. Utöver vår känsla för kvalitet är hållbarhet viktigt för oss. Stålet som används i konstruktionerna är återvunnet och  det mesta är producerat i Finbins fabrik i finska Tammerfors.

I många års tid har vi samlat erfarenhet och kunskap i branschen, vilket idag har utmynnat i en mycket fördelaktig kombination. Vi på Finbin satsar på erfarenhet, det vill säga kvalitativ produktion och marknadskännedom, såväl som innovation, däribland hållbara och kreativa lösningar. Dessa två resulterar i eleganta cykelställ, som håller mycket länge.

Hållbar cykelförvaring

Produktionen av stål, som är det material vi arbetar med mest, kan rent ut sagt vara miljövidrigt. Masugnens utsläpp av växthusgaser i världen är betydande, men på senare tid har mer skonsamma metoder börjat användas. Stål är ett av världens mest återanvända material, då dess egenskaper knappt förändras efter återvinning.

Vi på Finbin strävar efter att använda så mycket återvunnet stål som möjligt i vår produktion. Detta, i kombination med korta transportsträckor och kvalitativa konstruktioner som håller i många år gör oss till ett hållbart val. 

Lokalt producerat - 100% finskt

Eftersom vi nyligen har investerat stort i fabriken i Tammerfors, har vi en av branschens mest moderna produktionsanläggningar. Fördelaktligen är våra kunder inte långt bort, vilket minskar kostnader såväl som utsläpp. Denna lokala produktion möjliggör också att vi har full kontroll över kvalitet, mängd och hantering av våra produkter.

I det dagliga arbetet använder vi oss av miljö- och kvalitetssystem som följer ISO-standarder. Ursprungslandet är  oftast Finland, detta garanterar vi.

Stabilitet för alla väder

I första hand fokuserar vi på Norden men även övriga Europa.  Dessa länder präglas i olika utsträckningar av hårda årstider. Cykelställen står utomhus, där de under många år utsätts för regn, salta havsvindar, snö, is och stekande sol. 

Detta ska inte vara något bekymmer för dig som fastighetsägare, er som bostadsrättsförening eller kommun. Cykelställen från Finbin är gjorda för att år in och år ut stå emot tidens tand.

Klassiska cykelställ

Våra klassiska fristående cykelställ erbjuder en flexibel placering och säker förvaring av cyklar på valfri plats. Denna traditionella design är mycket  enkel att använda, samtidigt som den bibehåller en hög nivå av säkerhet och ordning.

De modeller som tillhör kategorin klassiska cykelställ är Klassikern och Treo. Klassikern får plats med 4-12 cyklar beroende på vilken storlek du väljer att beställa. Treo är likt klassikern mycket enkel att använda och bygga ut. Den finns som enkelsidig, dubbelsidig eller väggmonterad.

Övriga cykelställ

Utöver de klassiska cykelställ som vi ovan beskrivit har vi andra innovativa modeller. Bland annat det holländska Wheelylift, där du först hakar fast cykeln i en krok, drar den bakåt och vips, så är den i luften. En liknande modell är Velo-up, ett cykelställ med två våningar där du helt enkelt rullar upp cykeln med utdragbara skenor.

Cykelställ med ramlåsning

Våra modulära ställ med ramlås representerar en flexibel lösning för cykelförvaring. Dessa ställ utnyttjar effektivt tillgängligt utrymme och möjliggör en mycket säker låsning av cyklar. Detta resulterar i en praktisk och säker cykelparkering. Just av denna kategori har vi många alternativ, där du säkerligen hittar den som passar dig absolut bäst.

Här kommer några exempel. Den senaste modellen, CubiQ, är vår egen unika design som passar alla sorters cyklar. Denna går utmärkt att kombinera med våra tak. U2 är vår stabila modell, som helt enkelt bara fungerar. 

Ett ramställ med enkel design som inte är överkomplicerat. Velone är enligt många vår mest eleganta modell, med trä på båda sidor om varje ställ som  skyddar färgen på cyklarna, och låsningen sker i ramen och minskar därmed stöldrisken.

Parkering för det mest hållbara transportmedlet

Ingen typ av energi krävs för cykeln. Ingen el och ingen bensin går åt för att driva den framåt, bortsett från dina egna ben. Med tanke på den självklara platsen som cykeln har i framtidens samhälle, blir alla nödvändigheter, som följer med cykeln, lika relevanta. Där ingår cykelställen, dessa bostäder för hållbara transportmedel.

Det finns många aktörer där ute, så varför välja Finbin? Sammanfattningsvis finns det tre saker som utmärker oss. För det första har vi lång erfarenhet, där vi samlat kunskap och lärt oss branschen in- och utvändigt sen 1945. För det andra vill vi lyfta kvaliteten. Vi tummar aldrig på tiden det tar att göra varje cykelställ, de görs för att hålla så länge som möjligt. Slutligen hållbarhet. Vi vill helt enkelt göra så klimatsmarta produkter som möjligt.

Finns det något du fortfarande undrar om våra cykelställ? Tveka inte att höra av dig! Vi finns tillgängliga för alla typer av frågor. Vi erbjuder dessutom ett kostnadsfritt offertförslag.

Tips på hur du underhåller produkter av stål

Trots att cykelställen håller i många år, kan ytskiktet på produkten skadas. För att maximera livslängden på dessa metallytor är underhåll då och då nödvändigt. 

Som exempel kan pulverlackerade ytor enkelt rengöras med vatten. Om metallen ofta utsätts för gatu- eller havssalt är regelbunden rengöring nödvändig för att förebygga korrosion. Rostfritt stål kan oväntat nog drabbas av ytrost. Vid avlägsnande av detta är det viktigt att undvika användning av slipmaterial eller verktyg tillverkade av stål.

Har du frågor om hur ett specifikt cykelställ ska rengöras är det bara att höra av dig!

Finbins garantier

Alla Finbins produkter omfattas av en 24-månaders garanti för material och delar. Specifika komponenter, såsom träytor, lås, gångjärn och gasfjädrar, täcks av en 12-månaders garanti. 

Vi strävar efter att du, tillsammans med Finbin, ska kunna lita på hög kvalitet, estetik och långsiktig hållbarhet. Allt detta för att du som kund ska känna dig så trygg som möjligt i vårt samarbete. 

Det finns 32 produkter.

Visar 1-12 av 32 objekt

Aktiva filter